Min vej til at blive maler går over Kunstakademiet dengang for mange år siden Læssøgade i Odense, hvor jeg som 18 årig startede med at tegne.


Havde job ved siden af  hvor jeg blev udnyttet så jeg altid kom 2-3 timer for sent  . Efter 2-3 mdr. besluttede jeg at stoppe på akademiet, følte jeg ikke fik nok ud af det på grund af fraværet. Jeg gik til min lærer Kaj Kyhlborg og underrettede ham om min beslutning, hvorpå han resolut lovede mig, at hvis jeg ville fortsætte ville han søge legat så jeg ikke behøvede at arbejde  men kunne udelukkende koncentrere mig om det kunstneriske. Han lod mig vide at det var synd  jeg ville stoppe, han kunne se jeg havde evner i den retning.


18 år, langt væk hjemme fra, ingen at drøfte det med, jeg havde truffet min beslutning, og derved blev det.


Blev derefter industrisyerske i 18 år. + det løse. Startede i 1990 egen kreativ blomsterforretning, men måtte lukke på grund af dårligt helbred i 1995.


Helt uventet dukkede min fortid op i min hukommelse, det jeg gav slip på for 32 år siden, drømmen om at blive kunstner, det var det jeg ville arbejde på. Min filosofi siger mig  at man bliver aldrig for gammel til at starte på noget nyt.


 


Svendborg Kunstskole


5o år gammel startede jeg på Svendborg Kunstskole. Alt det jeg havde gemt i min rygsæk væltede ud og nærmest snublede over hinanden sammen med en strøm af udfordringer.


Gode professionelle lærere gav mig mange gode" spark" til vejen ind i maleriet. Viggo Salting , Carsten Rudolfsen, Jørgen Rosengård, Lene Levau, Allan Stabell, Stine Lentver, m.m.


Jeg er og har været  medlem af kunstnergruppen spor 12 gennem en del år, vi er en flok" tøser" der nyder godt af at være sammen og give hinanden ris og ros, og bruger ofte andre udøvende kunstnere til at dygtiggøre os. Det være sig Maibritt- Schultz, Gitte Buch, Peter Borch Johansen, m.m.


Jeg maler fordi jeg ikke kan lade være, det jeg gør, gør  jeg for mig selv, kan andre lide hvad de ser, vil jeg blive glad, hvis ikke er der ikke noget at gøre ved det, jeg ændrer ikke på noget af den grund. Jeg maler fra hjertet, og det vil jeg blive ved med.........


Jytte Nielsen


 


 


Nu er jeg kommet der til hvor jeg har brug for en hjemmeside. Jeg er i den heldige situation at mit barnebarn Sophie ikke går af vejen for udfordringer. Hun har ikke lavet en hjemmeside før, men brændte efter at udfordre sig selv hvilket jeg gav hende frie hænder til. Vi har sammen hygget os meget med det , og  jeg er selv særdeles godt tilfreds med resultatet. Tusind tak for hjælpen Sophie, uden din hjælp var der aldrig kommet så meget som et billede på skærmen. Du fortjener et stort knus.   Mormor